HTML

Koncertnapló

Koncertélményekről elsősorban magamnak, másodsorban haveroknak, barátoknak.

Friss topikok

Linkblog

2011.03.17. 18:11 DJ Etus

2011.03.13 - Death Angel (Dürer kert)

Ha mondanom kéne egy tökéletes (metal!)  koncert zenekart, akkor nagy valószínűséggel a Death Angel-t mondanám. A Death Angel-t koncertjét tenném be egy "metal showcase" bulira, ha valakinek bizonyítanom kéne, hogy miért érdemes metal koncertre járni.

Az első három előzenekar szóra sem érdemes kategória. A negyedik, a Suicidal Angels is csak annyira, hogy én nem értem, miért sztárolják őket ennyire. Unatkoztam a koncertjük közben, az előadás nem győzött meg és a zene sem. Szinte semmi egyedi nincs a bennük, ráadásul a "thrash nagyjai" százszor jobb dalokat írtak / írnak, mint a görögök.

Kb. fél tizenegy felé kezdetett a Death Angel. Kicsit átrendeződött a zenekar az utolsó pesti (nem fesztiválos) koncertjük óta. Az eredeti basszer és dobos távozott, helyükre két szőke arc érkezett (korábban csak fillipínók voltak a bandában, ráadásul rokonok). De már tavaly egy fesztiválos fellépésen bebizonyították számomra, hogy ez semmit nem jelent a koncertteljesítmény szempontjából. Most pedig az is kiderült, hogy nem csak, hogy nem romlott a teljesítmény, de Damien Sisson bőgőssel (ugye Fape?) az élen még sikerült is megfejelni azt. Nagyon lelkes volt a srác, folyamatosan mozgott, beleélte magát a zenébe. Persze ez a többieken is látszott, csak valahogy Ő lelkesebb volt a többieknél. Szépen bemozogták a színpadot ahogy szokták, egyáltalán nem látszott rajtuk fáradtság, pedig ez volt a turné első állomása. Ahogy az sem, hogy már bőven 40 felett vannak a tagok (sok fiatal zenekar örülne, ha ilyen energikus tudna lenni a színpadon). A szett is teljesen jó volt, az új lemezről játszottak vagy 5-6 dalt. Az eggyel korábbi albumukat én jobban szeretem, szerencsére arról is volt 3 szám.  Bár a kedvenc DA lemezem, az Act III-ról csak 2 volt, de azt a lemezt korábbi koncertek alkalmával már elég rendesen bemutatták. Összesen nyomtak vagy 90 percet, de fel sem tűnt, hogy ilyen sokat játszanak, annyira magával ragadott a koncert.

Gondolkodtam azon, hogy mi a Death Angel titka, azt hiszem, hogy többek közt a zene szeretete, ami teljesen átjön élőben. A másik meg, hogy, annak ellenére, hogy metal zenekar, nincsen semmi megjátszás, arcoskodás a zenéjükben, se a kiállásukban, sem pedig előadásukban.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://koncertnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr732747951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FaPe 2011.03.17. 19:55:41

Fasza kis koncert volt. El se akartam menni, de így utólag azt mondom, hogy kár lett volna kihagyni!
süti beállítások módosítása