HTML

Koncertnapló

Koncertélményekről elsősorban magamnak, másodsorban haveroknak, barátoknak.

Friss topikok

Linkblog

2012.06.27. 12:57 DJ Etus

2012.06.08. Nova Rock: Refused, Lamb Of God

Hét pontban foglalom össze, hogy miért nem tetszik a Nova Rock fesztivál.

  1. A fesztivál alaprajza minimum érdekes, de inkább logikátlan. A két színpad egymástól éppen annyira van távol, hogy ne legyen kedved nagyon átmenni (de szerencsére az egyik színpadon úgyis akkor kezdődik a koncert, amikor a másikon vége van, szóval a koncert elejét tuti bukod), ráadásul az átjárás is nagyon kötött útvonalon történhet csak. A bejárat a lehető legmesszebb van mindenféle úttól, így pl. 20 perces tervezett bejutásból lett 45. Ráadásul a fesztivál belterületén nincsen semmi kitáblázva, hogy mi-merre, nem egyszer sikerült ez alatt az 5 óra alatt is eltévedni, mert noha az irány jó volt, de az útról a végén kiderült, hogy egyenesen a kerítésbe vezet.
  2. A színpadok egy irányba néznek, mégpedig úgy, hogy a nagyobb színpad van előrébb, szóval van egy kis áthallás is. Sőt, a sátras terület éppen a nagyszínpaddal szemben van. Kellemesen lehet ott piheni, gondolom.
  3. Hatalmas por van mindenhol. A fesztivált ugye a tarló közepén rendezik meg, amit az x ezer fesztiválozó rendesen porrá tapos. A színpad előtt, ha beindul a közönség meg lehet fulladni a por vihar miatt. Gondolom eső után hatalmas sár van…
  4. Úgy tudom eleve köves a terület, de a fesztiválozók még többet taposnak ki a porból, ami a színpad előtt nem kicsit veszélyes, kis figyelmetlenség bokatöréssel végződhet.
  5. A hangzás egyáltalán nem olyan jó, mint amilyennek lenni kéne, pláne ennyi pénzért. A szél viszi a hangot.
  6. Nagyon kevés a mobil WC, konkrétan a cseh Brutal Assaul-ton több van, pedig az csak egy 15 ezres fesztivál.
  7. Félbeszakadt koncerteket nem folytatták, sőt minden, ami utána volt elmaradt, de erről semmilyen tájékoztatást nem adtak. Amúgy végül nem is volt komoly a dolog, oké villámlott, de pl. még csak komoly eső sem esett.

 

Hosszú idő után tavaly voltam a Szigeten pár napot, ami valószínűleg messze alul marad költségvetésben ettől a rendezvénytől mégis a szervezése, az infrastruktúra és a körülmények sokkal jobbak, mint itt. Például amennyire emlékszem, ott már majdnem 10 éve lefedik a színpadok előtti területeket, így ilyen porvihar és sártenger nem tud kialakulni. Nincs áthalás stb.

Röviden a koncertekről is. Az volt az előzetes terv, hogy Lamb Of God, Refused, levezető Rise Against, aztán haza.

 A Lamb Of God csúnyán leszerepelt. Tavalyelőtt láttam már őket, az a koncert messze nem volt 100%, mert elég vékonyan szóltak, de még így is sokkal jobb volt ennél. A zenekar új lemezét én nagyon gyengének tartom és sajnos főleg erről játszottak. A közönség alig mozdult, a zenekar is kedvetlenül játszott. Sajnos a két gitárból csak egyet lehetett hallani, ami Walk With Me In Hellt tette tönkre (szerintem az a legjobbjuk). De a legnagyobb probléma mégis csak az volt, hogy túl sokat játszottak. Egyszerűen ebből a zenéből nagyon fárasztó 70 perc.

A Refused-ot úgy vártam, mint a Messiást. Mondanom sem kell, hogy harmad annyian nézték őket, mint a Lamb Of God-ot. Nagyon energikusak voltak, nem látszott rajtuk, hogy 14 év után álltak össze. A probléma az, hogy a Refused közben vettem észre, hogy eltűnt a pénztárcám, így nem tudtam úgy odafigyelni, mint kellett volna. Aztán úgy döntöttem, hogy le van szarva, ha már itt vagyok, igen is élvezni akarom a Refused-ot. Amikor ezt végiggondoltam, feljött pár pofa a színpadra, leállították a koncertet és bejelentették, hogy közeledő vihar miatt mindenki menjen innen a búsba.

Hát röviden ennyi. Én többet ide nem megyek az 100%. (Ok, egy Rage Against The Machine elgondolkodtatna erősen, de más nem!)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://koncertnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr504614594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása